TACOPAJ
75 g
margarin
1 krm salt
3 dl
glutenfritt mjöl
1 dl kesella
2 msk vatten
eller 1 äggula
Hacka samman
mjöl salt och margarin till en grynig massa, tillsätt kesella och vatten alt.
Äggula. Arbeta samman till en slät deg. Kavla ut den till en rund platta och
lägg över i en pajform. Det är lättast om du kavlat ut den på mjölat smörpapper
eller bakplåtspapper. Vält över den till en pajform. Det går också bra att
trycka ut degen i formen.
Förgrädda
pajen i 200 – 225 grader i 10 minuter
eller tills den fått lite färg.
Fyllning 1.
400 g
köttfärs
1 hackade
lök
1 påse
tacokryddor
1 dl vatten
Fräs i
stekpanna 5 – 10 minuter och häll över i pajskalet.
Fyllning 2
3 – 4
hackade tomater. Beroende på storlek.
2 dl creme
fraice. ”lätt” går bra.
4 msk
majonäs. ”lätt” går bra.
Blanda ihop
och bred över färsen.
Strö över 2
dl riven ost.
Grädda i 225
– 250 grader, i mitten av ugnen, i 15 – 20 minuter eller tills den fått fin
färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar