måndag 19 september 2011

Tacopaj

TACOPAJ
75 g margarin
1 krm salt
3 dl glutenfritt mjöl
1 dl kesella
2 msk vatten eller 1 äggula
Hacka samman mjöl salt och margarin till en grynig massa, tillsätt kesella och vatten alt. Äggula. Arbeta samman till en slät deg. Kavla ut den till en rund platta och lägg över i en pajform. Det är lättast om du kavlat ut den på mjölat smörpapper eller bakplåtspapper. Vält över den till en pajform. Det går också bra att trycka ut degen i formen.
Förgrädda pajen i  200 – 225 grader i 10 minuter eller tills den fått lite färg.
Fyllning 1.
400 g köttfärs
1 hackade lök
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
Fräs i stekpanna 5 – 10 minuter och häll över i pajskalet.
Fyllning 2
3 – 4 hackade tomater. Beroende på storlek.
2 dl creme fraice. ”lätt” går bra.
4 msk majonäs. ”lätt” går bra.
Blanda ihop och bred över färsen.
Strö över 2 dl riven ost.
Grädda i 225 – 250 grader, i mitten av ugnen, i 15 – 20 minuter eller tills den fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar