söndag 25 september 2011

TEBRÖD

5 dl naturell yougurt
50 g = 1 paket jäst
1 tsk bakpulver
1 msk husk
50 g flytande eller smält margarin eller smör
1 dl solrosfrön
1 dl hela eller krossade linfrön
1 tsk salt, 1 – 2 msk socker
500 g ljust glutenfritt mjöl
Blanda yougurt, husk, bakpulver och jäst i en degbunke och låt det stå och svälla i ca 10 minuter. Yougurten behöver ej värmas men kan gärna vara rumstempererad.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i maskin 10 minuter. Låt den jäsa ½ - 1 timma. Klicka ut med hjälp av sked ca. 15 buller på en plåt. Doppa handen i Grädda i ca 10 minuter i 200 – 225 grader.
vatten och jämn till bullarna. Strö ev. på sesamfrön.
Låt dom jäsa ca ½ timma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar