fredag 7 oktober 2011

Muffins med Kesella Vanilj

Här kommer ett ganska nytt recept på muffins med Kesella Vanilj. Jag har utgått från ett av Arlas recept med Hallonkesella, men jag fick ändra lite på mjölmängden till glutenfritt.
3 ägg
1 dl socker
250 g ( 1 burk) Kesella Vanilj
50 g smält smör eller margarin
3 dl ljust glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt Kesellan och det smälta smöret. Blanda samman mjölet och bakpulvret och rör ned i smeten. Rör tills allt är väl blandat. Fördela smeten i 12 muffinsformar, använd gärna en muffinsplåt men lägg i pappersformar. Grädda i 225 grader i 10 – 12 minuter.
Låt gärna smeten stå en stund i kylskåp innan den hälls formar, dom blir ”toppigare” då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar