torsdag 13 oktober 2011

HAVREDRÖMMAR

Här kommer ett gamalt recept som jag fått av en moster till mej. Det är så lite mjöl i så dom blir lika bra glutenfria. Dom blir ju naturligtvis godast om man bakar drömmarna med riktigt smör, men behöver man göra mjölkfritt blir goda också.
Gerdas havredrömmar

2 hg smör eller margarin
1½ dl socker
8 dl (280 g) havregryn
1 tsk hjorthornsalt
3 msk ljust glutenfritt mjöl

Rör fettet och sockret. Tillsätt havregryn och mjölet blandat med hjorthornsaltet. Arbeta ihop till en deg.  Rulla ut runda bollar och sätt på plåt. Tryck ut dom något.
Grädda i ca 130 grader, i övre delen av ugnen, i 25 – 30 minuter, eller tills dom precis börjar få lite färg

Om man önskar kan man smälta blockchocklad och ringla över kakorna. Det blir också gott att hacka blockchoklad och ta i degen.

Har man matberedare kan man blanda alla ingredienser på en gång till en deg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar