tisdag 22 november 2011

Muffins.

100 g smör eller margarin.

1½ dl socker.

3ägg.

3 dl fin glutenfri mjölmix.

2 tsk bakpulver.

Smaksättnig:
1 dl russin, rivet skal av en halv citron eller 1 msk vaniljsocker.




Låt smöret/margarinet mjukna i rumsvärme.

Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och blanda väl mellan varje ägg.
Blanda mjölet , bakpulvret och ev. smaktillsatts. Rör ned det i smeten.
Låt gärna smeten stå en stund i kylskåp, muffinsen blir toppigar då.
Sätt ugnen på 200°.

Fördela smeten i muffinsformar. Det blir ca. 20 stycken små eller använd en muffinsplåt med 12 stycken i. Lägg även muffinsformar i plåten så behöver den inte smörjas.
Grädda i mitten av ugnen ca. 10-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar